Bedankt gedichten

In het leven komen wij verschillende situaties tegen, op het werk, bij familie of vrienden, waarin wij hen moeten bedanken voor alles wat zij voor ons hebben gedaan of nog doen. En dan kunnen velen van ons niet de juiste woorden vinden om zich goed uit te drukken. Hoewel we dankbaar willen zijn, werkt ons verstand niet snel en stromen de woorden niet. Daarom hebben wij een aantal zinnen samengesteld die gebruikt kunnen worden in alle situaties waarin we dankbaar moeten zijn en niet weten hoe we dat moeten doen. Bekijk hieronder de bedankt gedichten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de bedankt teksten:
Bedankt teksten en meer
Alle teksten
Schrijftips
Bedankt kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk de BEDANKKAARTEN >>

 • Bekijk hierboven bedankt teksten ter inspiratie

 • Voorbeeld teksten voor op een kaartje

 • Bedankkaarten met voorgedrukte teksten en afbeeldingen

Bedankt gedichten
Bron: Greetz

6x bedankt gedichten

1. Een speciale vriend bedanken

Met jou heb ik geleerd dat een vriend hebben veel meer is dan iemand hebben om het leven mee te delen op speciale momenten. Ik heb geleerd wat medeplichtigheid werkelijk betekent en ik heb geleerd wat oprechte liefde is. Er zijn geen woorden die kunnen uitdrukken hoe dankbaar ik ben voor jouw aanwezigheid in mijn leven. Dank je voor alles, mijn vriend!

2. Bedanken voor een ervaring

Het zijn bijzondere momenten waar we dankbaar voor moeten zijn. Ik steek mijn handen in de lucht en roep “dank je zeer” omdat ik zo’n bevredigende en prachtige ervaring heb beleefd. Dit zijn de momenten die we voor de rest van ons leven moeten koesteren en die altijd een glimlach op ons gezicht zullen toveren. Daar zal ik eeuwig dankbaar voor zijn.

3. Bedank je vriendje maar

Naast een goede vriend, ben je mijn handlanger en een metgezel voor alle uren. Ik dank je dagelijks dat ik je in mijn leven heb. Onze ontmoeting was een geschenk dat het universum me gaf. Ik ben heel dankbaar voor de tijd en de liefde die je aan onze relatie en aan mij besteedt. Ik hoop dat onze liefde eeuwig zal duren en dat ik je altijd kan tonen hoe gelukkig ik ben dat ik je aan mijn zijde heb.

4. Het begin van een lange wandeling

Wanneer alles te donker leek en niemand met een vriendelijk woord kwam, kwam jij langs en gaf mij je vriendelijke schouder, zodat ik kon rusten en ontspannen in jouw aanwezigheid. Ik moet je uit de grond van mijn hart bedanken omdat je me hielp toen niemand anders dat deed, toen de hoop me volledig in de steek had gelaten. Heel erg bedankt voor alles! Moge onze vriendschap slechts het begin zijn van een mooi verhaal!

Gedicht kaart bedankt
Bron: Greetz.nl

5. Oneindige redenen

Het leven geeft me eindeloos veel redenen om dankbaar te zijn. Ik ben dankbaar voor elke zonnige morgen die nieuwe kansen biedt om gelukkig te zijn. Ik ben dankbaar voor elke verlichte persoon die mijn pad kruist en ik ben nog dankbaarder dat ik geleerd heb elk moment van het leven te waarderen. Het leven geeft ons altijd duizenden redenen om dankbaar te zijn, het enige wat we moeten doen is ze allemaal leren zien.

6. Een vriend bedanken

Het leven heeft me niet alleen gezegend met een nieuwe cyclus, maar ook met lieve mensen die om me geven. Ik ben dankbaar voor alle herinneringen en berichten die ik op deze verjaardag heb ontvangen. Het is heerlijk om momenten van vreugde te delen met hen die ons het beste toewensen. Hartelijk dank dat je een paar seconden van jouw dag heeft genomen om mij ‘Happy Birthday’ te wensen. Je bent geweldig.

Meer gedichten en teksten over bedanken

Het uiten van dankbaarheid door middel van po√ęzie voegt een extra laag van emotie en schoonheid toe aan je woorden. Hier zijn verschillende gedichten over iemand bedanken voor hun vriendelijkheid, steun of aanwezigheid:

 1. Een Simpel Bedankje: In woorden zo eenvoudig, Maar doordrenkt met oprechtheid. Voor jou, mijn waardevolle vriend, Een bedankje, klein en fijn.
 2. Dank je Wel, Vriend: Met een hart vol dankbaarheid, En woorden die niet vervagen. Dank je wel, lieve vriend, Voor al je warmte en genegenheid.
 3. Dankbaarheid in Bloei: Als bloemen in de lente bloeien, Zo groeit mijn dankbaarheid voor jou. Voor elke lach, elk gebaar, Dank ik je, helder en trouw.
 4. Een Zee van Dankbaarheid: Als de oceaan diep en wijd, Is mijn dankbaarheid voor jouw tijd. Woorden kunnen het niet vangen, Maar ik bedank je, met heel mijn verlangen.
 5. De Kunst van Dankbaarheid: In elk moment van lachen, In elke traan van pijn. Dank ik je voor de kunst, Van samen zijn, zij aan zij.
 6. Sterren van Dankbaarheid: Als sterren aan de hemel schijnen, Zo straalt mijn dankbaarheid voor jou. Voor elke nacht, voor elke dag, Zeg ik dank je, altijd en eeuwig trouw.
 7. Een Dankbaar Hart: In de tuin van dankbaarheid, Bloei ik, een hart vol vreugd. Voor jouw aanwezigheid, zo liefdevol, Dank ik je, mijn vriend, met overvloed.
 8. Dank je, Mijn Engel: Als een engel in mijn leven, Bracht je vreugde en licht. Dank je wel, mijn lieve vriend, Voor elke dag, voor elk gezicht.
 9. De Melodie van Dankbaarheid: Als een melodie in de wind, Klinkt mijn dankbaarheid, zacht en bemind. Voor jou, mijn rots in de branding, Zing ik dank je, voor altijd zingend.
 10. Een Warm Bedankje: In het deken van dankbaarheid, Omhul ik je met liefde, voor altijd. Voor elke glimlach, elk gebaar, Dank ik je, met een warm gebaar.
 11. Dankbaarheid in Stilte: Soms spreekt dankbaarheid in stilte, Als een briesje dat zachtjes fluistert. Voor jou, mijn stille kracht, Dank ik je, in alle rust.
 12. Een Ode aan Dankbaarheid: Met pen en papier, een ode geschreven, Aan jou, mijn vriend, voor het leven. Dankbaarheid stroomt als een rivier, Voor alles, zeg ik dank je hier.
 13. Een Boeket van Dankbaarheid: Als bloemen in een kleurrijk boeket, Zo is mijn dankbaarheid, zonder belet. Voor jou, mijn vriend, dit simpele gedicht, Een bedankje, in al zijn pracht en licht.
 14. De Dans van Dankbaarheid: Als de dans van zonnestralen op het water, Zo danst mijn dankbaarheid, steeds heter. Voor jou, mijn danspartner in dit leven, Zeg ik dank je, voor alles gegeven.
 15. Dank je voor Zijn: In het zijn, in het delen, In elk moment van oprechte zorg. Dank je wel voor gewoon zijn, Mijn dankbaarheid, puur en ongehoord.

Of het nu voor een vriend, familielid of collega is, een gedicht kan een speciale manier zijn om je dankbaarheid te uiten. Kies het gedicht dat het beste past bij de relatie en gelegenheid, en laat de woorden de oprechte waardering weerspiegelen.

Meer pagina’s: